alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro - Maratonul Siretului - 47K Ultra-experiență moldoveneascăURMĂTOARELE EVENIMENTE 🏃 PERSONALE CONFIRMATEalergaceala.ro
alergaceala.ro
2019.10.26 🏃alergaceala.ro  VIN' la Alergat / 12K Demisec
2019.10.27 🏃alergaceala.ro  Urban Athletics 3000 / 3K
2019.11.03 🏃alergaceala.ro  Istanbul Marathon / 15K200+ alergaceala.ro
2019.11.10 🏃alergaceala.ro  Athens Authentic Marathon / 42K300+ alergaceala.ro
2019.11.17 🏃alergaceala.ro  adidas CityRun FulHam / 10K alergaceala.ro
2020.08.27 🏃alergaceala.ro  UTMB Orsières/Chamonix / OCC 56K3500+

EXPERIENȚA PERSONALĂ CA 🏃 PACE(MAKE)Ralergaceala.ro
alergaceala.ro
2016 🏃alergaceala.ro  1h50/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2016 🏃alergaceala.ro  4h15/42K / Bucharest International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Mezza Maratona di Treviso, Italia
2017 🏃alergaceala.ro  1h45/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2017 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / Brasov International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  1h45/21K / Bucharest International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  4h00/42K / Maratona di Venezia, Italia
2018 🏃alergaceala.ro  4h00/42K / Gran Canaria Maraton, Spania
2018 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2018 🏃alergaceala.ro  3h45/42K / Bucharest International Marathon
2018 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon Cluj
2019 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2019 🏃alergaceala.ro  3h45/42K / Chisinau International Marathon
2019 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon Cluj
2019 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / Bucharest International Marathon alergaceala.ro

RECORDURI 🏃 PERSONALE OFICIALE
alergaceala.ro
alergaceala.ro5K / 2018.07.08 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro20'34"/ Betano 5K Night Run
10K / 2019.04.07 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro41'45"/ Uniqa 10K Bucharest
21K / 2018.05.20 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro1h30'38"/ Semimaratonul Târgoviște
21K / 2019.03.17 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro1h35'37"/ Athens Half-Marathon
42K / 2017.12.01 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro 3h35'00"/ Maratonul 1 Decembrie
42K / 2018.11.10 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro 3h37'11"/ Istanbul 40th Marathon

Alergaceala APK Download
alergaceala.ro

SUSȚINUT ÎN 🏃 PAȘI DE ALERGARE

BodyShape Transformation Gym adidas Runners Bucharest Kalenji ...by Decathlon
RoHost ...servicii de găzduire și domenii web EuroStarGaz Silvian Nectar BIO-TECH

MONITORIZAT PRIN GPS ÎN 🏃 PAȚI DE ALERGARE

Ionut Petcu - alerg cu Garmin VivoActive HR

CITESC ȘI RECOMAND

Cabral Ibaka - cabral.ro - Zâmbește, lume! ;) Zâmbet şi Sănătate Andreea Pavel - Sports, health, lifestyle Adrenallina.ro FishEye Studio - Grafica, web design si fotografie

STATISTICI PERSONALE ÎN 🏃 PAȘI DE ALERGARE

rezultate Ionut Petcu - profil ITRA Ionut Petcu ...profil Strava Ionut Petcu ...profil Garmin Ionut Petcu ...profil Runtastic Ionut Petcu ...profil Endomondo Ionut Petcu ...profil Runkeeper Ionut Petcu - profil rezultate 42km.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
Translate
alergaceala.ro

Maratonul Siretului - 47K Ultra-experiență moldovenească

alergaceala.ro

29.04.2019
Vacanța de Paște din acest an s-a anunțat pe ultima sută de metri a fi una specială. Am ales în acest an să alerg fără presiunea unui loc în statistici... dar unde un maraton alături de câțiva alergători să ne ofere o experiență cu tradiție aparte.

Astfel că, am dat curs invitației patriotului maratonist Ilie Roșu pentru a petrece Paștele la Adjudu Vechi, în judeţul Vrancea... o invitație de a alerga și a admira frumusețile oferite de Lunca Siretului, mărginită la est de Dealurile Tutovei... de a lua contact în pași de alergare cu locuitorii acestei zone și cu tradițiile lor strămoșești.

alergaceala.ro

Dis de dimineaţă, pe o vreme frumoasă și răcoroasă, alintați de razele soarelui, printre nori răzleți albi pufoși, am marcat deschiderea evenimentului, intonând imnul național, o tradiție respectată la fiecare din maratoanele istorice organizate. Luiza şi Gabriel s-au aliniat și ei la start pentru a alerga kilometrul de onoare... astfel că am alergat în familie toţi trei Cursa Populară, parte din traseul meu de maraton.

alergaceala.ro
alergaceala.ro

Maratonul Siretului (Celor două lacuri) este un eveniment unic în România, fiind o probă a curajului, în acest an fiind la a şasea ediţie... eveniment desfășurat de fiecare dată în cea de-a doua zi a Sfintelor Sărbători de Paște, pe cursul Siretului Inferior.

alergaceala.ro

Această ediție a avut un caracter simbolic, participanții alergând compact prin zona istorică a Adjudului și a Siretului, atât în Cursa Populară de un kilometru, cât și pe distanța de peste 42 kilometri (undeva aproape de 44 pe traseu), având același ritm cu ștafeta de copii, numită sugestiv Ștafeta Siretului.

Cei din proba de maraton şi din ştafetă au parcurs primul kilometru alături de concurenţii înscrişi în Cursa Populară. După prima jumătate de kilometru, s-a ajuns la mijlocul podului de peste râul Siret, simbolul maratonului.

alergaceala.ro

Câteva fotografii de grup au marcat momentul, după care toţi alergătorii au revenit în faţa bisericii, la start. Cei care au terminat cursa populară au fost medaliaţi, urmând mai apoi ca noi... maratoniştii şi ştafeta să pornim pe traseul maratonului.

alergaceala.ro

Astfel că traseul competiției avea trecere prin șase localități... Adjudu-Vechi, Homocea, Ploscuțeni, Argea, Lespezi, Costișa, cât și podul care traversează dinspre Adjudu Vechi, peste râul Siret, drumul către lacul de acumulare și microhidrocentrala de la Berești.

alergaceala.ro

Alergarea la maraton a fost în cea mai mare parte pe drumurile asfaltate principale din satele şi comunele sus amintite, cu opriri scurte la trecerea prin faţa monumentelor de pe traseu în semn de respect şi recunoştinţă pentru jertfa eroilor de pe Valea Siretului.

Într-un cadru natural pe traseu puteau fi admirate din alergare bisericile și monumentele ridicate în memoria eroilor locali căzuți în primul și cel de-al doilea Război Mondial, sau în Războiul de Independență din anii 1877-1878.

alergaceala.ro

Asemeni celui anterior din februarie, Maratonul Zăpezii, de la Râșnov, despre care am scris aici... acest maraton face parte din ciclul de maratoane istorice "Din dragoste pentru România şi pentru istoria ei", organizate cu grijă în perioada 2011-2019 în România de către Ilie Roșu.

Acest eveniment a fost organizat cu scopul de a promova alergarea în aer liber și a unui stil de viață sănătos, concomitent cu promovarea în rândul concurenților și susținătorilor acestora, a frumuseților, a tradițiilor și istoriei zonei turistice Vrancea, în special a împrejurimilor municipiului Adjud.

alergaceala.ro

Am fost prezenţi în a doua zi de sărbătoare zece maratonişti... Ştefan Sălăgean din Bistriţa Bârgăului, Cătălin Brăila din Galaţi, Ştefan Lihaciu din Braşov, Constantin Donos din Codlea, Viorel Stan din Brăila, Adrian Mezdrea din Sighişoara, Iulian Bejan din Bacău, Ilie Roşu din Adjud, Cristi Borcan şi subsemnatul, din Bucureşti.

alergaceala.ro

Noi, maratoniști cu experiență, am alergat compact maratonul, purtând pe traseu drapelul României și diverse steaguri istorice care amintesc (de) istoria acestor locuri... mai ales că evenimentul s-a desfășurat la aniversarea a 586 de ani de atestare documentară a Adjudului, ale căror începuturi au fost în vatra actuală a satului Adjudu-Vechi.

alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro

Fiind un maraton simbolic, cronometrarea a fost asigurată manual, concurenții din probele de maraton au bifat la final același timp (diferența de kilometri a constat pentru unii dintre noi în diversele bucle făcute în zonele de hidratare și alimentare amplasate generos din trei în trei kilometri).

alergaceala.ro
alergaceala.ro

Mulțumim Decebal pentru mielul pregătit atent în ziua anterioară, pentru slană și miere și pentru punctele de hidratare, mulțumim Ștefania... felicitări pentru cei 19 kilometri alergați de un copil frumos de aproape nouă anișori... ce face mișcare în ritm cu Ștefan... campion la majoritatea maratoanelor montane.

alergaceala.ro

Am adunat personal în pași de alergăceală, doar pentru statistici, undeva la 47 kilometri strânşi în puțin peste cinci ore de mișcare, cu o medie de 6.4 minute per kilometru, cu o diferență de nivel de aproape 250 de metri, preponderent pe asfalt... fiind al patrulea ultra de peste 45K alergat într-o sesiune oficială, fie ea, mai mult sau mai puţin competițională.

alergaceala.ro

Mulțumim Ilie Roșu, maratonist pasionat de mişcare, la final de aprilie cu 229 de maratoane finalizate în palmares, pe cinci continente, din care 219 dintre ele, cu peste nouă mii de kilometri alergaţi cu drapelul tricolor.

Mulţumim bineînţeles echipajelor care ne-au însoțit pe traseu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vrancea, Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Vrancea şi Ambulanţei Municipiului Adjud, dar şi sponsorilor şi celor care au fost implicaţi pentru un eveniment reușit și felicitări tuturor pentru terminarea acestui maraton. Jos pălăria, onorat să fiu din nou parte din pasiunea pentru istorie pusă în mișcare în pași de alergare.

Vacanța de Paște din acest an s-a anunțat pe ultima sută de metri a fi una specială. Am ales în acest an să alerg fără...


Vremea a fost bună de alergare, chiar dacă ultima parte am savurat-o sub arşiţa de la miezul zilei. Ploile promise la meteo s-au arătat nervoase la câteva ore după eveniment... aşa că am scăpat fără botez.

alergaceala.ro

La finalul maratonului... noi, maratoniştii am fost prezentați, premiați cu diplome, medalii şi cupe, am încheiat evenimentul intonând imnul naţional, după care am fost invitaţi la o masă tradiţională cu bunătăţi de Paşte. Mulţumim.

alergaceala.ro
alergaceala.ro

Revenim în capitală cu amintiri frumoase, savurate pe o vreme bună, iertați de ploi și furtuni pe meleagurile moldovenești, gata-gata de noi aventuri în pași de fugă... alături de oamenii frumoși care se bucură de anduranță mai presus de statistici.

...alergat cu Kalenji Run Confort Grip Blue-Neon 🌟
...monitorizat prin GPS cu TomTom Spark 3 Cardio 🌟#maratonulsiretului #maraton #siret #ilierosu #alergmoldova #runmoldova #maratonistoric #shareyourhappiness #alergaceala #kalenji #runultra #ultrarun #morethan45 #enjoyrunning

alergaceala.ro
Copyright (c) 1999-2019 enJoy - Toate drepturile rezervate.
...enJoy stats! | 1.71.91012