alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro - RunSilvania WildRace ...experiența primului meu maratonURMĂTOARELE EVENIMENTE 🏃 PERSONALE CONFIRMATEalergaceala.ro
alergaceala.ro
2019.10.26 🏃alergaceala.ro  VIN' la Alergat / 12K Demisec
2019.10.27 🏃alergaceala.ro  Urban Athletics 3000 / 3K
2019.11.03 🏃alergaceala.ro  Istanbul Marathon / 15K200+ alergaceala.ro
2019.11.10 🏃alergaceala.ro  Athens Authentic Marathon / 42K300+ alergaceala.ro
2019.11.17 🏃alergaceala.ro  adidas CityRun FulHam / 10K alergaceala.ro
2020.08.27 🏃alergaceala.ro  UTMB Orsières/Chamonix / OCC 56K3500+

EXPERIENȚA PERSONALĂ CA 🏃 PACE(MAKE)Ralergaceala.ro
alergaceala.ro
2016 🏃alergaceala.ro  1h50/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2016 🏃alergaceala.ro  4h15/42K / Bucharest International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Mezza Maratona di Treviso, Italia
2017 🏃alergaceala.ro  1h45/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2017 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / Brasov International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  1h45/21K / Bucharest International Marathon
2017 🏃alergaceala.ro  4h00/42K / Maratona di Venezia, Italia
2018 🏃alergaceala.ro  4h00/42K / Gran Canaria Maraton, Spania
2018 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2018 🏃alergaceala.ro  3h45/42K / Bucharest International Marathon
2018 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon Cluj
2019 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2019 🏃alergaceala.ro  3h45/42K / Chisinau International Marathon
2019 🏃alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon Cluj
2019 🏃alergaceala.ro  1h40/21K / Bucharest International Marathon alergaceala.ro

RECORDURI 🏃 PERSONALE OFICIALE
alergaceala.ro
alergaceala.ro5K / 2018.07.08 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro20'34"/ Betano 5K Night Run
10K / 2019.04.07 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro41'45"/ Uniqa 10K Bucharest
21K / 2018.05.20 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro1h30'38"/ Semimaratonul Târgoviște
21K / 2019.03.17 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro1h35'37"/ Athens Half-Marathon
42K / 2017.12.01 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro 3h35'00"/ Maratonul 1 Decembrie
42K / 2018.11.10 🏃alergaceala.ro alergaceala.ro 3h37'11"/ Istanbul 40th Marathon

Alergaceala APK Download
alergaceala.ro

SUSȚINUT ÎN 🏃 PAȘI DE ALERGARE

BodyShape Transformation Gym adidas Runners Bucharest Kalenji ...by Decathlon
RoHost ...servicii de găzduire și domenii web EuroStarGaz Silvian Nectar BIO-TECH

MONITORIZAT PRIN GPS ÎN 🏃 PAȚI DE ALERGARE

Ionut Petcu - alerg cu Garmin VivoActive HR

CITESC ȘI RECOMAND

Cabral Ibaka - cabral.ro - Zâmbește, lume! ;) Zâmbet şi Sănătate Andreea Pavel - Sports, health, lifestyle Adrenallina.ro FishEye Studio - Grafica, web design si fotografie

STATISTICI PERSONALE ÎN 🏃 PAȘI DE ALERGARE

rezultate Ionut Petcu - profil ITRA Ionut Petcu ...profil Strava Ionut Petcu ...profil Garmin Ionut Petcu ...profil Runtastic Ionut Petcu ...profil Endomondo Ionut Petcu ...profil Runkeeper Ionut Petcu - profil rezultate 42km.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
Translate
alergaceala.ro

RunSilvania WildRace ...experiența primului meu maraton

alergaceala.ro

30.07.2019
Da, recunosc... vine un moment, fie că eşti un alergăcios relaxat sau unul competitiv, când mirajul maratonului se aliniază în faţă, la orizont. Iar muntele... mereu surprinzător, este locaţia perfectă pentru a depăşi noi limite, dar şi de a le consolida pe cele vechi.

Drumul de la mare sau din capitală până acolo, în Apuseni, îți mănâncă multă răbdare și cel puțin vreo zece ore pe drumurile aglomerate ale patriei. Dacă ai noroc și nu prinzi vreun blocaj în trafic. Dacă ai norocul să ai șofer de schimb, atunci, oboseala acumulată, o împarți frățește.

În zi de sărbătoare, pe 15 august 2015, aveam în plan primii mei paşi de alergare pe poteci montane, pe traseul de cros, pe distanţa a şapte kilometri. Iar locaţia... era provocatoare. Mai ales că, era prima mea vizită în Apuseni, iar traseul, se anunţa a fi sălbatic.

alergaceala.ro

RunSilvania Wild Race este o cursă de trail running ce se desfăşoară de regulă în prima parte a lunii august, în Masivul Vlădeasa din Munţii Apuseni, în Poiana Stanciului, la 3 km de Răchiţele, Cluj. Aici, liniuţele de semnal sunt la limita supravieţuirii, favorizând din plin conectarea cu natura.

Am alergat crosul. A fost prea scurt, mai scurt decât mă aşteptam. Dar, mi-am propus să revin la anu' în Apuseni, să repet experienţa sălbatică pe traseul semimaratonului. Doar că... surpriză, în 2016, era organizat la final de luna iulie, exact de ziua mea, ocazie de a savura experienţa epic.

Deşi eram înscris îniţial la semimaraton, i-am rugat pe organizatori să mă transfere la maraton. Da... primul maraton, direct montan, chiar de ziua mea. Ştiam că va fi anduranţă, dar aveam unele emoţii, legate de traseu, de capacitatea mea de a duce la bun sfârşit, o astfel de provocare.

alergaceala.ro

Crosul alergat anul anterior mi-a deschis apetitul pentru poteci montane. Astfel că, săptămâna ce a urmat, am alergat la Sâmbăta de Sus, primul semimaraton montan. Nu a fost o experienţă prea plăcută, pe o vreme închisă, pe un traseu deviat de MTB finalizat în aproape trei ore.

Recunosc, acel semimaraton a venit prea curând. Astfel că, în sezonul rece, la finalul anului 2015 am început să cresc distanţa treptat, în sesiuni de alergare pe nisip, la malul mării. În 2016, am alergat competiţional din nou semimaratonul, pe nisip, la Maratonul Nisipului, relaxat, sub două ore.

Apoi, în luna mai 2016, m-am bucurat de prima experienţă de alergare în echipă, ca pace(make)r, povestită aici. Astfel că... abordarea unui maraton ca (și) două semimaratoane, părea o idee bună. Graţie lui Adrian, aveam de parcurs, undeva la patruzeci de kilometri, cu 2200+ metri diferenţă de nivel.

alergaceala.ro

Traseul de maraton trece pe lângă cascada Vălul Miresei, peşterile Vârfuraşul şi Lespezi, ajunge la Pietrele Albe şi urcă pe vârful Vlădeasa, trece prin grote şi zone cu lanţuri şi corzi, podeţe şi scări din lemn. Trebuia doar să să mă las purtat de magia peisajelor ce urmau să fie dezvăluite sus, la înălţime.

Experienţa primului maraton, dar şi majoritatea alergărilor de atunci, au fost în mare parte sponsorizate de BIO-TECH, companie ce activează în domeniul apei, domeniu în care lucram şi eu în acea perioadă. Mircea, este unul din oamenii speciali care m-au susţinut, pentru a mă bucura de fiecare experiență. Mulțumesc.

alergaceala.ro

Ideea de sponsorizare este mereu binevenită. Este un bun mod de a promova un produs, o companie, asigurând vizibilitate atât în timpul competiţiilor cât şi prin imaginile după eveniment. Doar că... legislativ, regimul sponsorizărilor, aşa cum este el reglementat azi, presupune în (mare) parte afilierea la un club sportiv.

Poate că, asta a condus la legitimarea mea la un club sportiv. Dar, recunosc, am mai multe avantaje ca (şi) amator. Legitimat, sunt de plătit taxe inutile, mai ales dacă nu am la orizont neapărat competiţii de atletism, nu am nici un avantaj din partea clubului pe care îl reprezint, așa că de ce să mă zbat pentru un loc în statistici?!

Bun... startul maratonului mă prinde cu câtiva stropi. Până la cascadă însă, vremea se calmează, lasând nori albi, pufoși, să condimenteze orizontul. Primii cinci kilometri îi experimentasem deja la cros. Apoi începe urcarea. Poteca ne aduce pe un versant abrupt, tocmai bun de pus sub lentilă.

alergaceala.ro

Pas cu pas, trec kilometrii. Peisajul este în continuă schimbare, trecând succesiv de la roci albe, pe care să le tot iei la pas, la poteci întortocheate, verzi, aromate de falnicii brazi, momente tomai bune, să te bucuri de alergare, țopâind din loc în loc, pe coborâre.

La un moment dat ne despărțim de semi. Urmez marcajele, dar deja eram singur pe traseu. Încă mai puteam continua, deși recunosc, simțeam tălpile cum ard, dar și genunchii, de pe coborâre. La un moment dat, dau în calea mea, de o turmă de oi. Câini ciobănești cât mine erau străjerii turmei.

alergaceala.ro

Dar... trebuia să continui. Deja îi auzeam cum mârâiau. Iar eu... cu frică de câini, trebuia să depășesc momentul. Câteva La-La-La-uri cu voce tare mi-au dat curaj și am luat-o la pas pe potecă printre ei. Deja câini începuseră să dea din coadă, lâsând în urma pașilor amenințarea unei mușcături.

Ultima parte din traseu mă poartă spre grotă, spre trepte. Interesant să ai pe traseu o trecere prin grote, chiar dacă cauți ieșirea târâș. Urcarea spre grotă este abruptă, o faci ajutându-te de lanțuri. Dar, la celălalt capăt cu siguranță un fotograf, sau doi... vor imortaliza momentul. Mulțumesc.

alergaceala.ro

Anul trecut, după primul meu cros montan, cel din 2015 și primul meu maraton, tot montan, cel din 2016, iată că am bifat la linia de finiș și traseul de semimaraton. În Apuseni am alergat toate cele trei probe competiționale. Din decorul anului trecut, am avut parte de un traseu sălbatic, pitoresc.

Chiar dacă acolo sus, poteca a fost preponderent pe rocă udă, iarbă și noroaie, m-am bucurat de alergare și pe urcarea către Pietrele Albe, cu trecerile prin grote, savurând încă o dată, potecile viu colorate și întortocheate, tufele cu fragi și zmeurică acrișoară, într-o sâmbătă de august, însorită și răcoroasă.

alergaceala.ro

Crosul l-am alergat folosind gama entry de la Kalenji. Doar că i-am luat pe măsură fixă. Maratonul i-am alergat cu gama de maraton XT6, suficient de buni pe poteci variate, un pic alunecoși pe rocă. Semimaratonul, l-am alergat cu gama ultra de la Kalenji, dedicați pentru terenul accidentat cu rocă.

Primul meu maraton a adunat după statistici, aproape 40 kilometri de alergare montană, cu încă vreo 2, diferență de nivel, la a 35-a aniversare. Am avut parte de o experiență de alergare, cu cățărare, coborâri abrupte, poteci înguste, printre stânci, prin grote, cu scărițe, cu tufe cu zmeură și bălți cu noroi. Aderența pe traseu a fost impecabilă, mdaaa, recomand papucii pentru condiții dificile de fugă.

alergaceala.ro

RunSilvania Wild Race este o experiență complexă la care eşti aşteptat cu familia sau prietenii pentru întregul weekend. Invitația nu aduce doar concursul în sine, ci ești aşteptat să te dai cu tiroliana peste Cascada Vălul Miresei, să iei parte la deja celebrele concerte folk, să te bucuri de focul de tabără.

Organizatorii te invită să vizitezi Circuitul Grotelor, Circuitul Răchiţele cu Cascada Vălul Miresei şi Peştera Lespezi, să vii cu cei mici, atât pentru Cursa Copiilor cât şi pentru celelalte jocuri destinate lor, de vineri până duminică, în al doilea final de săptămână din luna august.

alergaceala.ro

Medaliile de finisher erau oferite la premiere, fiecărui participant în parte. Mi-a plăcut ideea, aceeași experimentată și acum câteva săptămâni, la Bate Toaca. Dar... mai era vreme până la premiere. Am completat experiența Wild Race cu o sesiune de revenire în pași plimbăcioși către cascada Vălul Miresei.

Ratasem anul anterior tiroliana. Astfel că, aveam în plan și o altfel de experiență la înălțime, de data asta, de împărțit și cu Luiza. Am savurat, pe rând, mai întâi ea, apoi eu, cu ceva emoții, peste cincisute de metri de tiroliană, prinse printre copaci, în șapte puncte, la zeci de metri deasupra văilor și apei.

alergaceala.ro

A fost fain, departe de liniuțe de semnal și agitația urbană, primele două experiențe le-am petrecut cazat la pensiunea Șușman, dar anul trecut am cazați la milioane de stele. Am fost iertați de ploi, a fost o plăcere să revin la Răchițele, chiar dacă am alergat ultima dată semimaratonul.

Prognoza meteo cu ploi zgomotoase de anul trecut ne-a ocolit la final. Seara la apus, după premiere, ne-am aromatizat cu Slana Party, perpelite după gusturi, la focul tradițional de tabără. Am savurat la ceas de seară, cântece în acorduri de chitară și vioară, licori hidratante și voie bună.

alergaceala.ro

Mulțumim organizatorilor și voluntarilor pentru implicare, pentru veselia de pe trasee și pentru bunătățile de la hidratare, dar și pentru cele de la final. A fost o experiență cu drag de reeditat și cu alte ocazii, chiar dacă aș reface unul din traseele deja alergate de plăcere, sau pentru un timp mai bun, de fugă, pentru statistici.

Oficial, pentru 10 august 2019, înscrierile s-au încheiat. Detalii despre eveniment găsești (și) aici. Dar, întreabă, negociază, (poate) se vor mai găsi câteva locuri, disponibile la fața locului. Medalia de finiș de anul acesta este aparte. Indiferent de traseul ales de tine, experiența sălbatică merită atenția pașilor tăi, iar eu, mdaaa, mă simt norocos că m-am bucurat acolo, printre ardeleni, de primul maraton, în Apuseni.


#primulmaraton #firstmarathon #wildrace #runsilvania #rachitele #cascada #valulmiresei #apuseni #runapuseni #runromania #runinromania #trailrun #morethanyouknow #shareyourhappiness #alergaceala

alergaceala.ro
Copyright (c) 1999-2019 enJoy - Toate drepturile rezervate.
...enJoy stats! | 1.71.91012