Încă de la început, primii pași în viață (ne) sunt ghidați de părinți, de persoanele dragi care încearcă să ne construiască o cale, o perspectivă către viitor. Ne naștem cu capacitatea de a învăța, de a ne adapta vieții folosindu-ne de informație. Educația este fundația fiecărui om. Aventura începe cu învăţământul preuniversitar certificat prin absolvire.
În prezent învățământul primar dar şi cel secundar inferior (11 clase) este obligatoriu. Finalizarea învăţământului liceal conferă dreptul de a participa la examenul național de bacalaureat, la examenele de atestare a competenţelor profesionale. Absolvenţii care promovează examenul de bacalaureat au dreptul de a urma învăţământul superior.
Am terminat liceul în mileniul trecut. Fără meditații și cărți alese. Materia predată la ore părea deseori o enigmă nedezlegată de profesori. Nu aveam opțiuni concrete de a excela cu brio. Fac parte din generația care a fost învățată mecanic. Camerele video erau prezente doar prin filme sau pe la bănci. Digitalizarea a evoluat. Pandemia ne-a mobilizat on-line.
Poate fi (și) soluția ta. Este la un click distanță.
Da. Avem (încă) unul din cele mai dificile sisteme de învățământ, saturat cu materie învățată sistematic încă din gimnaziu. Astăzi avem (și) alternative. Brio.ro aduce în prim plan o platformă de testare standardizată, care îi poate lămuri pe părinți cu privire la aptitudinile copiilor lor la matematică, limba română sau diverse cunoștințe generale.
Prin testarea standardizată Brio acoperă toată materia din programa școlară și oferă un raport de evaluare complex pe baza rezultatului, accesibil profesorilor și părinților. Platforma accesibilă de pe orice dispozitiv poate fi instrumentul psiho-educațional ideal al școlilor de stat și private, profesorilor, elevilor sau centrelor de meditații.
Fiecare din testele Brio.ro sunt concepute special pentru noile generații de elevi. Ele sunt digitale și permit testarea rapidă a fiecărui elev pentru a i se determina punctele forte, dar și ce parte poate fi îmbunătățită. Elevii, părinții și profesorii au astfel o perspectivă actuală a nivelului de pregătire și pot anticipa pașii viitori pentru un progres real.
Brio.ro oferă acces facil la teste digitale standardizate prin care elevii români din clasele I-XII își pot evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și își pot îmbunătăți performanța la examene. Un test obișnuit, corectat de aceeași persoană care l-a alcătuit, nu este cel mai relevant criteriu pentru a stabili nivelul unui elev.
Aliniat cu școala hibridă, impusă on-line de restricțiile sanitare, Brio.ro oferă acces la evaluarea nivelului real de alfabetizare funcțională a elevilor și poate identifica dificultățile ce pot fi corectate de către profesori. Evaluarea standardizată acoperă întreaga materie. Rezultatele obținute sunt obiective și relevante pentru nivelul real de pregătire.
Testele pot fi efectuate individual acasă de acei elevi care doresc să își testeze competențele și evoluția, însă învățătorii și profesorii sunt încurajați să folosească aceste teste la clasă ca (și) instrument de evaluare a capacităților. Brio.ro este un instrument prin care părinții pot măsura și monitoriza constant performanța școlară a copiilor.
Mediul în care este administrat un test nu influențează abilitatea elevului care dă testul. Dacă un copil știe să rezolve o ecuație și să dea răspunsul pe hârtie, știe să facă acest lucru și în fața ecranului pe tabletă. Elevul testat poate avea în fața sa ciorne și poate realiza pe acestea operațiile matematice de care are nevoie pentru rezolvare.
Platforma Brio.ro asigură testarea pentru matematică, română, literație, dar oferă și teste freestyle, de inteligență, abilități și personalitate. Întrebările din teste solicită utilizarea raţională a logicii în rezolvarea de probleme diverse. Testul de inteligenţă evaluează nivelul de inteligenţă verbală, numerică, figurală, aptitudinea intelectuală generală.
Poate fi (și) soluția ta. Este la un click distanță.
Testul de interese vocaţionale poate oferi o imagine clară a intereselor dar și a domeniilor în care un absolvent poate profesa. Testul de inteligență emoțională poate evalua capacitatea fiecărui copil și adolescent de a relaţiona folosindu-se de emoţie și de a amplifica gândirea raţională cu ajutorul emoţiilor. Poate alege un test de personalitate.
Nu este un secret, există mai multe stiluri de a învăța, chiar și stilul optim poate fi evidențiat printr-un simplu test. Accesul la platformă se face prin crearea unui cont ce poate fi monitorizat de profesor sau părinte, în funcție de abonamentul ales. Este disponibilă și o secțiune detaliată cu răspunsuri la întrebări frecvente. Util, din inspirație pentru rezultate.
Intervalele de testare ale cunoștințelor sunt opționale. Elevii se pot testa ori de câte ori ei sau părinții lor simt nevoia de evaluare, atunci când au încheiat un nou capitol sau an de studiu ori când vor să se pregătească pentru un viitor examen. Progresul orientat către rezultate poate fi motivațional. Prin educație fiecare poate avansa cu brio.
Mulțumesc pentru atenție. Sugestii sau comentarii? Trimite un mesaj.