Mai presus de grijile cotidiene, înconjurați de teste negative și certificate verzi natura revine la viață după o iarnă călduroasă, cu fulgi de nea așezați mai des la înălțime. Sunt ultimele zile de iarnă calendaristică. Departe de jungla urbană, fiecare petic de pădure ascunde deja ghioceii sub mantia frunzelor ruginii, primii vestitori tradiționali ai primăverii.
Muntele este răsfățat cu fulgi de zăpadă. Va rămâne alb pe creste pentru câteva luni. Prin văi, nuanțele de alb sunt asortate cu frunzele ruginii. Potecile sunt gata de a fi recucerite cu #poftadesport a pașilor în #drumetie. Hai sus în bocanci sau ghete și să fie spectacol în zeci de kilometri. Suntem gata să pornim într-o nouă aventură?
Drumeția nu este doar un sport de vară. Și pe vreme rece ne putem baza pe un
echipament sportiv fără pagubă în buzunar. Calitate din #DecathlonRomania. Orice pereche de
încălțăminte potrivită pentru drumeție sau
trekking depinde de terenul de joacă, durata sesiunii de mișcare, condițiile meteo și resursele din rucsac la plimbare.
Pentru drumeție pe vreme uscată, dar rece, pe poteci prin păduri sau dealuri există
perechea NH100 potrivită pentru primii pași. Este ocazia de a evada spontan în natură, pe dealuri sau pe nisip la mare pentru perioade scurte de timp fără multe planuri. Stratul de spumă EVA din călcâi va amortiza fiecare pas. Un plus de confort în siguranță.
Pentru drumeție de o oră, două la munte, pe trasee stâncoase, o pereche
ghete MH100 este gata de atac în nuanțe și culori. Talpa și crampoanele asigură o aderență bună, pentru a nu aluneca pe traseele abrupte. Pentru vremea rece este important nu doar aspecul, ci și confortul termic, acel echilibru între căldura oferită și respirabilitate.
Prea multă căldură sau prea puțină respirabilitate vor provoca transpirație și senzație de frig. Prin teste de laborator sau pe teren sunt alese materiale călduroase și izolante, pentru protecție optimă împotriva frigului și a zăpezii. Stabilitatea pașilor este dată de forma, numărul și amplasarea crampoanelor de pe talpa ghetelor.
Aderența depinde de materialul folosit și de striațiile de pe talpă, astfel se previne alunecarea pe teren neted sau pe vreme ploioasă, pe zăpadă sau gheață. Pentru condiții de iarnă, cu pași prin zăpadă este utilă o
pereche impermeabilă și călduroasă de încălțăminte SH520. Pentru juniori poate fi o alegere inspirată și perechea de
ghete înalte SH500.
Pentru drumeția pe zăpadă nu este importantă doar încălțămintea. Contează și
șosetele. Căldura asigurată de
șosete călduroase și respirabilitatea, sunt două caracteristici importante în funcție de intensitatea drumeției.
Șosetele de ski pe măsura potrivită pot fi o alegere
inspirată, cu un plus de culoare, căldură, confort și personalitate.
Pentru orice drumeție, chiar și pe vreme ploioasă, un
rucsac din gama NH500, bine compartimentat, cu spate și bretele din spumă și centură de fixare la piept este perfect pentru trekking. Din gama SH500 un
polar cu inserții impermeabile pe umeri, mâneci, la bază și pe glugă va fi o alegere potrivită pentru orice aventură. Confort în mișcare pe timp de iarnă.
Pun în rucsac și o pereche de
mănuși nu doar călduroase, dar potrivite și pentru folosirea telefonului la nevoie sau după preferințe. Pentru stabilitate la înălțime mă bazez și pe perechea de
bețe reglabile în trei segmente. Oferta de accesorii pentru
trekking este variată. Hai afară! Fără scuze! Mai este puțin și vine. Vine primăvara.
Citeşte și articolul...