Alerg. Primii pași i-am pus în mișcare o dată cu prima participare matinală la antrenamentele de grup organizate pe malul mării de Sanasport, organizatorul competiției Maratonul Nisipului. Pornisem într-o frumoasă călătorie neașteptată. Erau primii pași care aveau să îmi schimbe complet viața. Pași mărunți cu greutate și ambiții.
Sunt născut la malul mării. Chiar dacă după terminarea liceului o parte din colegi s-au lăsat purtați de valurile mării și au urmat studii de inginerie navală, cumva mi-am dorit să am ocazia să contribui, să dau viață, să construiesc, astfel că nu am ales domeniul naval, nici cel auto, ci am urmat construcțiile (civile) din cadrul Universității Ovidius din Constanța.
Opt ani am lucrat în ingineria civilă, mai exact pe proiecte cu fonduri europene, reabilitări de stații de tratare a apei, potabilizare, în ingineria hidrotehnică. Anul 2014 a fost un an al schimbării. Un an electoral cu impact major în proiectarea civilă. Majoritatea proiectelor europene au fost blocate. A trebuit să mă orientez către un nou domeniu.
Articol biografic disponibil și
aici.
Nu am renunțat. Din contră, am continuat. M-am adaptat către un nou orizont. De la o picătură de apă la megastructuri. Mi-am conturat o carieră de inginerie în domeniul naval. Am activat doi ani în acest domeniu, ca inginer structurist, parte din divizia de asamblare bloc nave. Cu un cost, ore pierdute făcând naveta 100 de kilometrii zilnic, la malul mării.
Primul pas în acțiuni de voluntariat l-am făcut chiar înainte de vârsta majoratului, în echipa
Crucea Roșie Constanța. În perioada verii, am avut ocazia să asigur alături de alți colegi, asistență și supraveghere în sectoare de plajă care nu aveau salvamar. Eram implicat într-o activitate care m-a făcut mai responsabil, mai unit și mai atent la detalii.
Voluntariatul a devenit parte din viața mea, oarecum firesc o dată cu participarea la competițiile sportive. În ultimii patru ani, am fost
voluntar la Ciucaș X3, o competiție sportivă de alergare montană, dar și în capitală la unele
competiții de alergare din pădurea Băneasa. Sacrific unele competiții sportive pentru a
ajuta pe alții să ajungă la linia de finiș.
Această
activitate mi-a dat ocazia să alerg astfel și prin vecini, cucerind
Veneția,
Gran Canaria,
Moldova sau diverse
locații din țară. Este un sentiment greu de imaginat și de descris, atunci când pot inspira, pot da aripi altora pentru a duce kilometru cu kilometru acea cursă până la final, cu zâmbet și voioșie, indiferent de locație sau naționalitate.
Articol biografic disponibil (și)
aici.
Prin
voluntariat m-am implicat și în
plantarea unor puieți de arbori, o activitate la care particip și în prezent. Am participat și în cadrul companiei când am avut
ocazia.
Plogging-ul este o activitate relativ nouă în România. Prin acțiuni concrete puteam îmbina mișcarea, alergarea, cu activități de colectare a deșeurilor din plastic de pe traseele de alergare.
Schimbarea este în fiecare dintre noi. Prin fiecare acțiune, fiecare gest, fiecare pas implicat ce poate deveni mai târziu o sursă de inspirație. Da. Alături de asociația Adrenallina în acțiunile
Plogging pentru România am avut
ocazia să fac curat la mare, chiar acolo unde cândva eram acasă. Împreună suntem mai puternici, fiecare din voluntarii implicați.
Însorită la orizont sau cucerită de norii cenușii, fiecare zi este specială. Am pornit de la un vis. Sunt pasionat de design, de creație, astfel că în cadrul
Renault Group pot spune că visul este realitate. Îmi place să alerg și să călătoresc. Mă bucur de câte ori am ocazia să descopăr teritorii noi în alergare, ador să fiu deasupra norilor, depășind limite.
Citeşte și articolul...