IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
ARTSIonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
RUNSIonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
LIFEIonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
UTILIonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
PLAYIonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
INFOIonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
Aleargă un UTMB mioritic ...descoperă legenda Ultra Trail din Moldova, Bucovina Logo
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
Translate alergaceala.ro IonutPetcu.RO | IonutPetcu.ROIonutPetcu.RORefresh
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
Go Mobile Go Home IonutPetcu.ROTermeni și condiții de utilizare IonutPetcu.RO enJoy
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
Ce citim azi ?
IonutPetcu.RO
Poți căuta folosind cuvinte din articolele deja publicate.
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO

Aleargă un UTMB mioritic ...descoperă legenda Ultra Trail din Moldova, Bucovina

IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO

/ www.alergaceala.ro

IonutPetcu.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala

IonutPetcu.RO Ambasador /
Ambasador evenimente iRun Bulgaria IonutPetcu.ROAmbasador dwMap Dynamic Watch IonutPetcu.ROAmbasador Just Draw It!
IonutPetcu.RO

Alergaceala.ro / Alearga un UTMB mioritic ...descopera legenda Ultra Trail din Moldova, Bucovina / IonutPetcu.ro

IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
Places /
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
Alege o secţiune sau vezi toată arhiva.
IonutPetcu.RO
  
IonutPetcu.RO
© 2ooo-2o23 IonutPetcu.RO enJoy - Toate drepturile rezervate. | Stats | 4.97.30218    
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
ITRA Performance Index IonutPetcu.ROUTMB Performance Index IonutPetcu.RO42km - Ionut Petcu
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO

Alearga un UTMB mioritic ...descopera legenda Ultra Trail din Moldova, Bucovina - IonutPetcu.ro / Alergaceala.ro

Alergaceala.ro | IonutPetcu.ro - Alearga un UTMB mioritic ...descopera legenda Ultra Trail din Moldova, Bucovina
Go Home IonutPetcu.ROTermeni și condiții de utilizare IonutPetcu.RO enJoy
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO

IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
15.07.2022
IonutPetcu.RO

Runs / Aleargă un UTMB mioritic ...descoperă legenda Ultra Trail din Moldova, Bucovina

8' Time to readIonutPetcu.ROGo Mobile Go Home
Trimite articol prin   Distribuie prin Messenger Distribuie prin Whatsapp

IonutPetcu.RO
Pe-un picior de plai, printre nori în zare, pe-o gură de rai se cobor la vale, zeci de-alergători, cică-ar fi chiar sute, zburdă pe poteci marcate la munte. Da! Acolo, în Bucovina, în momente cu restricții sanitare am prețuit pentru prima dată ocazia de a alerga din nou acasă, împreună, într-o aventură memorabilă pe scena unui tărâm de legendă.

alergaceala.ro

În mijlocul verii am apreciat libertatea sub măști colorate. Distanțați responsabil ne-am aliniat la orizont în regatul fagilor, Bucovina. Limitele impuse ne-au scos din zona de confort și ne-au dat ocazia de a evada din jungla urbană către natură, cucerind prin mișcare noi teritorii. Pasiunea pentru mișcare ne-a adunat în Moldova, la sute de kilometri.

Odată cu alergările montane s-a conturat un nou orizont. Cu fiecare pas am avansat pentru a alerga fără frontiere, admirând la un moment dat și crestele albe din Mont Blanc. Astfel, zeci de competiții sportive au devenit curse de calificare pentru a alerga pas cu pas mai aproape de experiența unei curse UTMB recunoscută și prin puncte de anduranță ITRA.

Cea mai prestigioasă competiție din lume, aventura UTMB din Alpi adună la start cei mai buni alergători din lume într-un festival de energie și culoare. La finalul lunii august, cei mai norocoși alergători cuceresc fără frontiere sute de kilometri de poteci marcate, întinse prin munți și văi ocolind cortina din Mont Blanc prin Italia, Elveția și Franța.

alergaceala.ro
IonutPetcu.RO
Poate fi (și) aventura ta. Este la un click distanță.

Bucovina Ultra Rocks a devenit de la prima ediție un reper major de anduranță pentru a contura performanța fiecărui alergător montan, măsurabil pe una dintre cele patru distanțe. 20K, 50K, 100K și 100M. Nu contează doar distanța de fugă. Fiecare sută de metri de diferență pozitivă de nivel adaugă un kilometru de efort la distanța alergată.

Bucovina Ultra Rocks ne oferă ocazia de a alerga pe distanțe scurte sau lungi, adunând sute de metri cu diferență pozitivă de nivel la fiecare kilometru urcat către nori, dar și porția de zbor pe poteci la vale prin codrii verzi sau potecile aurii de pământ și piatră. Aproape de final, avem porția de Runc, acel urcuș vertical către linia de finiș.

Alege inspirat distanța favorită! Anduranța Bucovina Ultra Rocks ne oferă multe urcări către nori. Cea mai scurtă probă, numită Runc Challenge este o cursă de doar cinci kilometri ce adună la final peste 550 de metri diferență pozitivă de nivel. Odată cucerit Runcul poteca revine la vale către linia de finiș. Poate fi proba de încălzire pentru altă anduranță.

Cea mai rapidă cursă din calendar este Rumble Rock, o porție de fugă de aproape cincisprezece kilometri ce pornește de la înălțime, are o diferență negativă de nivel de aproape 1400 de metri și adună la final o diferență pozitivă de aproape 700 de metri, porția de Runc servită în goana către linia de finiș. Poate fi proba perfectă pentru începători.

alergaceala.ro

Cursa scurtă nu oferă puncte ITRA de calificare, dar contează pentru a obține un indice optim de performanță pentru 20K. Combinația perfectă de fugă poate fi Rocky o ascensiune către vârful Rarău și un ocol pentru a reveni la Runc către linia de finiș, pe distanța de treizeci și trei de kilometri cu vreo 2000 de metri diferență de nivel pozitivă.

Rocky este prima dintre cursele de fugă premiată cu două puncte ITRA, dar oferă și un indice bun de performanță UTMB din categoria 50K de anduranță. Cea mai mică porție de anduranță ultra este Lady's Rocks, o cursă cu trei ascensiuni susținute, pe distanța de patruzeci și opt de kilometri și peste 3000 de metri diferență de nivel pozitivă.

Aceasta a fost proba aleasă și cucerită la prima ediție, cea cu pandemia. Am alergat fiecare kilometru cucerind proba mezină de ultramaraton. Am cucerit Pietrele Doamnei, urmând potecile întortocheate prin regatul fagilor seculari și a brazilor ce sărută cerul de sute de ani, am urcat forestierul către Giumalău sau porțiuni marcate pe TransRarău.

alergaceala.ro

Anduranța de categoria 100K se numește Four Summits deoarece sunt cucerite în alergare patru vârfuri pitorești, o dublă ascensiune la Rarău, una la Pietrosu Bistritei și apoi la Giumalău. O adevărată anduranță rezervată celor experimentați ce adună mai bine de optzeci și opt de kilometri cu peste 5300 metri diferență de nivel pozitivă.

Provocarea Ultra Rocks a fost anduranța maximă propusă la prima ediție. Un traseu sălbatic și o distanță de aproape o sută zece kilometri de fugă, cu peste 6300 metri diferență de nivel, cu o urcare dublă către Giumalău, apoi Runcul și linia de finiș. O provocare premiată cu cinci puncte ITRA și un indice de performanță UTMB evaluat la 100M.

Anul trecut, în 2o21, a doua ediție a fost completată cu o nouă provocare extremă. Un nou traseu 100M, un adevărat Beast, un monstru sălbatic, provocator, dedicat celor mai curajoși războinici, ce adună peste o sută optzeci de kilometri cu aproape 9600 metri diferență de nivel și patru vârfuri cucerite la peste 2000 de metri altitudine.

alergaceala.ro

Șase puncte ITRA sunt recompensa pentru acest traseu, dar poate fi un antrenament pentru cursa regină UTMB cu peste 10000 de metri diferență de nivel la peste 2500 metri altitudine în Alpi. Linia de finiș aduce și un indice valoros de performanță în categoria 100M, de o sută de mile. Este ocazia de a cuceri cel mai lung traseu din Bucovina.

Mai presus de distanțele propuse, fiecare participant înscris primește în kit printre altele tricoul tehnic personalizat al ediției, realizat dintr-un material fin, în culori vii, potrivit pentru o experiență memorabilă. Contribuțiile de participare sunt similare pentru probele propuse, dar distanțele alese vor face diferența pentru fiecare poftă de anduranță.

Una dintre bunătățile apreciate, mai ales după ore de anduranță pe potecile marcate este înspumata licoare aurie, răcită în albia râului, dorită mai ales înainte de urcarea la Runc pentru un strop de revitalizare către linia de finiș. Favorită este și plasa din pânză sau ghidul pregătit în cuvinte alese pentru a descoperi locurile magice din frumoasa Bucovina.

Sistemul de cronometrare furnizat de LiveTrail permite monitorizarea în timp real a alergătorilor, dar și oportunități de a experimenta noi teritorii de alergare. Medalia de finiș, turnată și personalizată completează evenimentul așteptat al verii. Fotografiile de pe traseu, dar și cele de la start sau finiș, vor reda amintiri colorate pentru noi aventuri inspirate.

alergaceala.ro

Proba de anduranță Four Summits este în acest an competiția campionatului național de ultra alergare montană, un adevărat UTMB mioritic unde se vor duela cei mai buni dintre cei mai buni pentru un loc fruntaș în statistici, alergători profesioniști legitimați la cluburi sportive, dar și sportivi amatori dornici de a cuceri noi rezultate personale.

Mai sunt câteva zeci de ore până când înscrierile la spectacol se vor închide. Ce aș alerga în acest an? Poate rescriu povestea de anduranță oferită de Lady's Rocks, dar chiar mai bine, aș prefera să mă duc sprinten la vale în proba Rocky, să încerc să obțin un rezultat mai bun individual pentru a completa indicele de performanță la categoria 50K.

Am alergat la UTMB anul trecut, alerg și în acest an într-o zi de joi din august. Am adunat deja și vreo zece pietre cucerite pentru a mă alinia la start în Alpi și la anul. Acum șase ani, aniversam în Apuseni primul maraton montan asortat cu ziua de naștere. Poate fi momentul potrivit de a sărbători din nou în pași de alergare, cu aripi tricolore.

alergaceala.ro

Da! La finalul lunii iulie avem ocazia de a sărbători în alergare și încă avem loc la masa învingătorilor. Bucovina Ultra Rocks ne adună, prieteni vechi și noi, iar energia voluntarilor ne dă aripi să zburăm din zori către nori. Să ne revedem sănătoși și voioși la start și fie un spectacol memorabil aici la UTMB-ul nostru mioritic, un Ultra Trail din Moldova în Bucovina.

IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
Mulțumesc pentru atenție.
Sugestii sau comentarii? Trimite un Mesaje prin Messenger mesaj.

Trimite articol prin   Distribuie prin Messenger Distribuie prin Whatsapp

Citeşte și articolul...
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO
#BUR #Bucovina #BucovinaUltraRocks #UltraRocks #ultra #rocks #makeItEpic #run #Moldova #runMoldova #runBucovina #Romania #inspiratie #ITRA #beThere #UTMB #qualifier #inspireOthers #alergaceala
IonutPetcu.RO
IonutPetcu.RO

IonutPetcu.RO